Nobel K-Serie – Introduction

Automatische keukenbrand blussystemen van Nobel Fire Systems

Nobel Fire Systems ontwikkelt en produceert al ruim 30 jaar brandblussystemen voor bijzondere locaties en omstandigheden. Voor professionele keukens van restaurants en horecagelegenheden heeft Nobel de K-serie ontworpen, een automatisch detecterend keukenbrand blussysteem, omdat keukenbrand desastreuze gevolgen kan veroorzaken! Restaurants hebben namelijk een zeer hoog risico op brandgevaar doordat de afgezogen vette bakdampen het gehele luchtafvoersysteem verontreinigen en een licht ontvlambare vetlaag in de luchtkanalen achterlaat.

De Nobel K-serie is een innovatief keukenbrand blussysteem
Een snelle detectie in combinatie met een doeltreffende blussing zijn van belang om mensenlevens, bedrijfsgoederen, keukenapparatuur, voedselvoorraden, vastgoed en het milieu te sparen. Samen met Nobel bieden wij u het hele pakket aan brandpreventie vanaf de risico analyse, het advies, tot aan de levering en installatie plus het onderhoud aan toe. Nobel biedt een compleet brandpreventie programma aan blusmiddelen en installaties waarmee we ook in uw geval maatwerk kunnen leveren.

De lage, bijna neutrale, pH-waarde van het keukenbrand blusmiddel voorkomt dat de apparatuur in de keuken ernstige gevolgschade ondergaat bij een blussing.
Doordat het Nobel keukenbrand blussysteem bij blussing een minimaal benodigde hoeveelheid blusmiddel gebruikt is ook het opruimen en schoonmaken na de blussing eenvoudig en snel gedaan met de normale reinigingsmiddelen aanwezig in uw keuken. De geheel uit (geborsteld) roestvast staal vervaardigde Nobel K-series is tot en met het leidingwerk en de spuitmonden esthetisch ontworpen om in het professionele keukenbeeld te passen.

Voor ons weegt het hygiƫnische aspect in professionele keukens net zo zwaar als de functionaliteit en het uiterlijk ertoe doen.
De Nobel K-serie is getest en goedgekeurd volgens LPS 1223. Het systeem is conform de Britse- en Europese normen gefabriceerd in overeenstemming met ISO 9001:2008. Het voldoet tevens aan de eisen van BS 5839 EN54, BS 7273, NEPA 17 en is CE-geaccordeerd. Het systeem is getest en goedgekeurd door de LPCB (Loss Prevention Certification Board-CIBV) conform ISO 15371:2009 en heeft type goedkeuringen van de MCA, ABS, DNV GL, Lloyds en het Koreaanse Assurantie register.

Operationele voordelen Nobel K-serie